Erfgoed in Bloemen 2013

Leider ist der Eintrag nur auf Niederländisch und Französisch verfügbar. Der Inhalt wird in der Standard-Sprache dieser Website angezeigt. Sie können einen Link anklicken, um zu einer anderen verfügbaren Sprache zu wechseln.

Sinds 2013 zijn de vijf Vlaamse corso’s toegevoegd aan de Inventaris Vlaanderen voor Immaterieel Cultureel Erfgoed. Samen met Corso Zundert (NL) is een werkgroep gevormd waar de corsobouwers  gezamenlijk nadenken over hun toekomst. De corso’s gaan bij elkaar op werkbezoek, illustreren hun technieken aan het publiek en brengen deze website uit. Je kan al hun acties volgen via www.immaterieelerfgoed.be.
Op 24 augustus 2013 vond een eerste “erfgoed in bloemen” plaats. De dag voor de bloemencorso van Blankenberge bebloemden teams van de corso’s van Blankenberge, Loenhout, Sint-Gillis-Dendermonde, Ternat, Wommelgem en Zundert (NL) samen de volledige kiosk op het stationsplein, een opvallend kunstwerk van ongeveer 55 m². Dit evenement toonde de technieken van het bloemsteken voor hetgrote publiek, maar was tevens symbool voor de samenwerking tussen de zes corso’s.

EIB2013