Cultural heritage in Flowers

Sorry, this entry is only available in Dutch and French. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Sinds 2013 zijn de vijf Vlaamse corso’s toegevoegd aan de Inventaris Vlaanderen voor Immaterieel Cultureel Erfgoed. Samen met Corso Zundert (NL) is een werkgroep gevormd waar de corsobouwers  gezamenlijk nadenken over hun toekomst. De corso’s gaan bij elkaar op werkbezoek, illustreren hun technieken aan het publiek en brengen deze website uit. Je kan al hun acties volgen via www.immaterieelerfgoed.be.
Op 24 augustus 2013 vond een eerste “erfgoed in bloemen” plaats. De dag voor de bloemencorso van Blankenberge bebloemden teams van de corso’s van Blankenberge, Loenhout, Sint-Gillis-Dendermonde, Ternat, Wommelgem en Zundert (NL) samen de volledige kiosk op het stationsplein, een opvallend kunstwerk van ongeveer 55 m². Dit evenement toonde de technieken van het bloemsteken voor hetgrote publiek, maar was tevens symbool voor de samenwerking tussen de zes corso’s.

EIB2013