Erfgoed in bloemen 2015

Tableaus met afbeeldingen van Van Gogh én de Belgische schilder Roger Raveel, die in 2013 overleed.
Tableaus met afbeeldingen van Van Gogh én de Belgische schilder Roger Raveel, die in 2013 overleed.

Corso Zundert en Bloemencorso Blankenberge zetten in 2015 het Erfgoed in Bloemen project voort. “We konden bloemencorso Zundert in Blankenberge promoten,” legt Ronald van der Laag uit. Hij is zogezegd een van de kartrekkers die een deelname van Wernhout, een van de Zundertse buurtschappen, aan Bloemencorso Blankenberge mogelijk maakte.  Ze maakten een corsowagen en een bloementableau in het kader van het Van Goghjaar. Deze Nederlandse schilder is geboren in het Brabantse Zundert. “Het was een nieuw avontuur en een hele ervaring. We kijken er erg positief op terug en als het animo er nog steeds is, willen we volgend jaar weer meedoen. Maar dan voor de serieuzere prijzen, al is de broederlijke samenwerking het belangrijkst.”

Het begon allemaal toen Van der Laag en een aantal fanatieke bestuursleden na een gesprek met Louisa Joosen, ontwerpster bij Wakawe, op het idee kwamen om in België mee te rijden. “Het leek ons een geweldige uitdaging, iets wat ook nog niet eerder is gedaan vanuit het Zundertse. Vervolgens is het balletje gaan rollen en zijn we met zo’n vijftien enthousiastelingen aan de slag gegaan. Vanaf december waren we met het wagentje bezig.”

Het corso van Blankenberge vindt een week voor het Zundertse bloemencorso plaats. Het wagentje werd getikt in de tent van Wernhout, naast de Zundertse inschrijving ‘Adieu Vincent’ die nog ingekleurd en deels geplakt moest worden. “Dat leverde verbaasde gezichten bij buurtgenoten op,” lacht Van der Laag. “Maar dat veranderde al snel. We hebben uiteindelijk met de hele buurt de wagen voor Blankenberge getikt.” En na een eerste prijs in het Zundertse corso, wat maakt zo’n tiende plek in Blankenberge dan nog uit? “Wernhout heeft een verdiende eerste prijs in het Zundertse corso behaald,” zegt Hans van Quathem van corso Blankenberge als hij van de Zundertse tribune afdaalt. “Hopelijk komen ze volgend jaar revanche nemen en laten ze dan dezelfde verpletterende indruk achter op het publiek van Blankenberge.”

wernhout2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *