Aller au contenu

Batalla de flores in Laredo (Spanje)

Désolé, cet article est seulement disponible en Néerlandais, Anglais Américain, Allemand et Espagnol Européen. Pour le confort de l’utilisateur, le contenu est affiché ci-dessous dans la langue par défaut du site. Vous pouvez cliquer l’un des liens pour changer la langue du site en une autre langue disponible.

Foto: Alvaro Bolivar

Al sinds1908 is er in Laredo (Cantabria – Spanje) een heel bijzonder evenement. Ieder jaar, wordt eind augustus De Batalla de Flores (bloemenstrijd) gehouden. In 2018 zal op 24 augustus de 109e editie worden gehouden.

Rond het stadspark « Alameda Miramar » vindt een optocht plaats van grote en kleine corsowagens, welke in verschillende categorieën met elkaar de strijd aangaan.

De praalwagens worden volledig bedekt met bloemen, hoofdzakelijk afrikaantjes en dahlia’s, maar ook chrysanten, magnoliabladeren en andere bloemsoorten worden gebruikt.

Zeer karakteristiek voor het corso is het blaadjesplakwerk.. De blaadjes worden één voor één opgebracht en bedekken complete figuren. Het corso van Laredo is daarmee absoluut de moeite waard. Niet te missen in een Europese tour langs de bloemencorso’s.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website: www.batalladeflores.net